Hogyan válasszunk bébiszittert?

Hogyan válasszunk bébiszittert?

Óriási bizalom kell ahhoz, hogy valakire rábízzuk a gyerekünket, miben más a LittleMinds, mint a többi cég?

A legfontosabb különbség a hagyományos ügynökségekkel szemben, hogy a LittleMinds nem csupán bébiszittert közvetít, hanem szolgáltatást is nyújt a családoknak. Ez abban nyilvánul meg,
hogy a bébiszitter a LittleMinds alkalmazásában áll, tehát van egy munkáltatói jogviszony, mely egy biztonságosabb közeget teremt a bébiszitter és a család számára is. A gyermekfelügyelők havonta több alkalommal is tréningeken vesznek részt, melyek segítenek nekik elsajátítani azt a tudást, amely szükséges ahhoz, hogy a gyermekek biztonságban legyenek mind mentálisan, mind fizikailag amíg a felügyeletük alatt vannak. Évente egyszer egy elsősegély tanfolyamot is el kell végezniük a segítőknek – ez elég nagy bizalmat ad azoknak a családoknak is, ahol egészen pici babára kell vigyázni. Utóbbi komoly szakmai tréning szakértőkkel, melyet a FirstMed biztosít a cégnek, ez is ad egyfajta bizalmat nekünk.

Fontos pozitívumunk, hogy ha probléma adódik a bébiszitterkedés során, akkor a családnak segítünk azt megoldani. Segítjük a kommunikációt és figyelünk arra, hogy jó kapcsolat alakuljon ki a család és a bébiszitter között. Nem hagyjuk cserben a szülőket bonyolult helyzetekben sem. Van felelősségbiztosításunk. Nem utolsó szempont, hogy mivel alkalmazásban állnak, természetesen munkaköri leírásuk is van, illetve egy magatartás-kódex, amit kötelező betartaniuk. Gondosan választjuk ki őket és megnézzük hogyan bánik a gyerekekkel mielőtt egyedül engedjük gyerek közelébe.

Honnan tudom, hogy jól fog bánni a gyerekemmel a bébiszitter?

A kiválasztási folyamat során rengeteg szempontot veszünk figyelembe. Több száz jelölt közül válogatunk. Azt szoktam mondani, hogy ha a LittleMinds mellett dönt a szülő, akkor többé nem
kell gyermeke felügyelete miatt aggódnia, hiszen mi nem részmegoldásokat tudunk biztosítani, hanem egy teljeskörű szolgáltatást. Legyen szó megváltozott élethelyzetről, betegségről vagy
különleges helyzetekről, például, ha a szülő kórházba kerül. Volt már olyanra is precedens, hogy a család New Yorkba költözött és a bébiszitter ment velük, hogy segítsen a kezdeti nehézségekben.
A gyermekeknek személyre szabott programokat szervezünk közösen – főként az iskolai szünetekben. Minden bébiszitter egyenként átbeszéli velem az ötleteit, én pedig útbaigazítást adok nekik, ha esetleg elakadnának valamiben. Az oktatások során egyébként megtanítjuk őket, hogy melyik életkorhoz milyen játékok illenek, hogyan tudják fejleszteni a gyermekek képességeit, hogyan tudják a legjobbat kihozni a közösen eltöltött idő alatt. Van lehetőség
előzetes találkozásra is a bébiszitterrel és a beszoktatás is elég közkedvelt lehetőség nálunk, sokan veszik igénybe.

Fontos számomra, hogy ne dohányozzon a bébiszitter és lehetőleg ne fesse magát erősen munka közben, lehet ilyet kérni?

Természetesen. A családdal való igényfelmérés során kitérünk ilyen jellegű dolgokra is. Fontos, hogy a gyermekfelügyelő és a család hasonló értékrendeket képviseljen.

Beszélnek idegen nyelveken a bébiszitterek? Drágább a szolgáltatás, ha ezt is igénybe veszi a család?

Angolul minden bébiszitterünk folyékonyan, illetve anyanyelvi szinten beszél. De van lehetőség bármilyen más idegen nyelven beszélő bébiszittert is kérni. Ha más nyelvű bébiszitterre van igény, előfordulhat, hogy picit többet kell várni a szolgáltatás megkezdéséig. Fontos tudni, hogy semmilyen kérést nem utasítunk vissza. Mivel a LittleMinds kifejezetten idegen nyelvű gyermekfelügyeleti szolgáltatásra koncentrál, nem számolunk felárat ezért. Az óradíj háromezer forinttól kezdődik, illetve ha heti 20 óránál többet vesz valaki igénybe, akkor kedvezményt biztosítunk. Foglalási díj nálunk nincsen.

Korrepetálást is vállalnak a bébiszitterek?

Egyszerű a kérdés, de nagyon összetett a válasz: kisiskolásoknak tudnak segíteni a bébiszitterek, illetve a házi feladat elkészítésében is, viszont ha komplexebb a feladat és magántanárra van szükség, azt is meg tudjuk oldani. Van egy külön szolgáltatásunk ami csak erre épül, ez a „tehetséggondozás”.

Lehet csak ad-hoc jelleggel is kérni segítséget?
Nincs minimum óraszám, tehát lehet ad-hoc jelleggel is bébiszittert kérni tőlünk.

Kell szabadságot adni a bébiszitternek, ha havi viszonylatban dolgozik egy családnál?
Azok a családok, akik heti 20 óránál nagyobb óraszámban veszik igénybe a szolgáltatásunkat, egyedi szerződést kötnek velünk.
A szabadságolás mindig a családtól függ, továbbá a bébiszittertől is, ugyanis a bébiszittereknek is lehetnek igényeik. Azonban mi mindig ösztönözzük a családokat, hogy motiválják a bébiszittereket plusz juttatásokkal, ha van rá lehetőségük. Ilyen lehet a szabadság fizetése is. A Munka Törvénykönyve szerinti szabadság kiadásáról a LittleMinds gondoskodik. Ebben az esetben másik bébiszittert biztosítunk a családnak, ha van rá igény.

Karácsonykor/ünnepnapokon hogyan dolgoznak a bébiszitterek?
Ünnepnapokon is dolgoznak, azonban ilyenkor 50 százalékos felárral és minden esetben minimum egy héttel előre kell bébiszittert foglalni.

Kell biztosítani a bébiszitter számára élelmiszert amíg a gyerekemmel van?
Személyre szabott szolgáltatást nyújtunk, így ezt is a család dönti el, illetve közösen a bébiszitterrel, megbeszélés szerint történik.

Mik az alapvető feladatai egy bébiszitternek? Lehet szólni azért, ha valamit nem tart be közülük, vagy közvetlenül a cégnek kell elmondani az észrevételeket?
A család, a bébiszitter munkaköri leírásáról részletes tájékoztatót kap az együttműködés megkezdésekor. Ha probléma merül fel, mindenképpen arra biztatjuk a szülőket, hogy azonnal szóljanak nekünk.

Lehet kizárólagosságot kérni egy bébiszitterre, úgy, hogy nem lakik a családnál?
Igen, erre is van példa jelenleg is. Ilyenkor nagyon fontos, hogy az adott család elegendő óraszámot biztosítson a bébiszitternek. Természetesen mi is törekszünk ezekben az esetekben arra, hogy olyan bébiszittert mutassunk be, akinek a munkaidő igényei egyeznek a család igényeivel.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *